2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Vištiena – Tikka Masala

Tai dar vienas gaminimas-sesija-foto sesija. Šį sykį į svečius atvyko Naglis, Ligita, Karolina ir Gintarė. Tai dar viena gaminimo sesija, kai svečiai visą laiką būna šalia, smaginasi, skanauja įvairias užkandas ir komentuoja patį procesą. Man tokios sesijos smagios, nes jaučiuosi bendraujantis ir net kažkaip dalyvaujantis ar net kuriantis mini šou.O kipsas (Naglis) visą laiką sukiojasi aplink ir pyškina pyškina, keičia objektyvus, kai kuriuos gaminimo etapus prašo užlaikyti ir paryškinti ir toliau, pyškina, pyškina, pyškina. Siūlau blogpost’ą du-viename: gaminimas ir kitokios (daug kokybiškesnės už manasiąs) fotografijos.

Jau sykį čia aprašinėjau Vištiena Korma, šis receptas kitoks, bet labai daug dalių ir ingridientų atitinka, ir nenuostabu: abu receptus aprašė tas pats Oliveris ir abu receptai iš Indiškos virtuvės – tai ir skiriasi tik variacijomis. Nors vištiena Tikka Masala yra pripažinta bevei Britanijos nacionaliniu patiekalu – ji daug populiaresnė nei pačioje Indijoje. Aš asmeniškai manau, kad ir receptas gerokai skiriasi :).

Oliveris rašo įdėkite Tikka Masala tyrės arba pasigaminkite savosios. Aš iškarto sakau – gaminkitės savąją. Visai kitas skonis ir daug daug daugiau teigiamų emocijų ir spėju, kad daug daug mažiau “E” (gerų ir blogų ir spalvotų).

Tyrė gaminasi labai paprastai, viską kas parašyta recepte sumeti į kombainą (tik kalendros ir kumyno sėklas reikia pasikepinti prieš sutrinant grūstuvėje – už tat koks nepakartojamas namuose pasklinda aromatas, mmm…..), šliūkšteli aliejaus ir viską gerai sumali į vientisą košę.

Nukrypimas apie lietuvišką gobšumą. Skaitau receptą, o ten parašyta 4-6 žmonėms. Lietuviui tai iškarto skamba kaip 4 maksimums (ir tai su sąlyga, kad dvi iš jų moterys). O čia į svečius žmonės, o gal jie norės papildymo, o dar norisi šlakelio, kad liktų rytojui – vis mažiau kuistis virtuvėje. Taigis, mes nusprendėme gaminti 1,5 porcijos (ačiū dievui susilaikėm nuo santykio 2:1).Tai vat 4-6 porcijos ir yra 4-6 porcijos per akis, o mūsų bandymas gaminti 1,5 karto daugiau tik sukėlė problemas:
  • -          Labai sunku išlaikyti santykį
  • -          Labai sunku su tokiu dideliu maisto kiekiu susidoroti gaminant
  • -          Buitinėje virtuvėje net nesiveisia tokios talpos indai galų gale.
Aštrumas. Šį sykį buvau tikras, kad vaikais vistiek nevalgys, daryk kiek nori „neaštriai“ ir sudėjau šviežius čili pipiriukus kiek prisakyta receptas (tyrė + pagrindinis patieklas – gal kokie 5). Tiesa, išvaliau sėklas prieštai. Ir žinot ką? Ogi aštrumo vos vos... Taip, kad mėgėjams siūlau eksperimentuoti toliau: arba daiginti čili pipiriukų, ar kokį vieną kitą palikti su sėklytėmis J.

Palyginimas. Norom nenorom, bet pats sau pradėjau lyginti vištienas Korma ir Tikka Masala. Man asmeniškai Korma arčiau širdies – į patiekalą įeina muskato riešutų dribsniai, kokosų drožlės – tai suteikia kažkokios tokios teisingos egzotikos. Kada vėl pripulsiu pasigaminti Korma, man ji labai įstrigo, o Tikka Masala buvo Indiška, bet kažko pritrūko iki galo.

Receptai. Aš gaminau iš knygos, tačiau internetiniai receptai čia:

Skanaus ir IKI!
P.S. Ačiū Lideikų šeimai už puikų vakarą ir gerus žodžius
P.P.S. Ačiū Nagliui už foto, jos privertė mane labai susimąstyti apie mano foto kokybę...

Kelendros ir Kumyno sėklytės pakepa...
... ir tada sugrūdamos į miltus

Kaip gi Indija be česnakiuko ir šviežios Kalendros

Kaip ir rašiau, viską į kombainą ir bus tyrė

Va tokia vat "home made" Tikka Masala tyrė

Kuri maišoma į pagrindinį patiekalą

Kokosų pienas - neatskiriamas palydomas
O vat konservuoti pomidorai spėju, kad britų indėlis į Tikka Masala :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą