Patiekalo pavadinimas labai svarbus. Na palyginkyte patys: origanaliai jis turėtų vadinti „kiaulienos troškinys su salieru ir obuoliais“ arba manasis“Paršiena šampane“. Bet ne vien pavadinimas čia kitoks, tai troškinys, kai tikrai nustebina savo kitokiu, gal netgi netikėtu skoniu. Kai kurie net įtaria čia esant kopūstus, kiti tik kraipo galvą ir nežino iš ko susideda troškinukas. Žodžiu, pasigaminti paprasta, o gomurį nustebinsite net labai.
Rašiau, kad kai tik galiu puolu gaminti plovą, tai vat, mano šeimyna kai tik gali užsisako, kad pagaminčiau paršieną šampane. Praeitais metais tiek sykių teko gaminti, kad su džiaugsmu pasitikom vasarą su jos karščiais ir šį patiekalą atidėjome šaltesniems rudens orams. Paprasčiausiai jau atsibodo. O rudenį, vėl pakvimpa pirmaisiais salierais ir rudeniniais obuoliais ir žinai, kad gali pulti gaminti paršieną. Ir vėl išsiilgtas skonis ir kvapas. Mmmm....
O žinot kas dar keista? Ogi, kad tai toks mėgstamas mano receptas, o į šį blogą papuolė tik va kada – vėlokai.. Rūšiavau nuotraukas, rinkausi kurias įkelti į blogą, kad geriau atspindėtų procesą, kvapą ir skonį ir vėl gomurys maloniai užkaito, prisiminęs tą netradicinį kiaulienos skonį.
Vienas rimtas patarimas: kaip bebūtų anti-snobiška ir kaip norėtųsi pademonstruoti aukštas putojančio vyno žinas, tačiau nugalėkite save – rinkitės „saldų burbuliaką“. Tenuramina jus tas faktas, kad jūs aukojatės auštesniems gomurio tikslams. Man buvo ištikusi tokia bėda, kai vyno pasirodė per maža ir dar kliuktelėjau sausojo.... nekas, oj koks nekas gavosi...
Patiekti su bulviu koše. Beata savo knygoje rašo, kad geriausiai patiekti su bulviu koše ir į pačią košę įmairyti šaukštelį tų pačių grūdėtųjų garstyčių – visiškai su ja sutinku. Košė su grūdeliais kaip niekad čia tinka. Nesam bulvių ar bulvių košių mylėtojai ir valgom labai retai, tačiau šį troškinį patiekiam tik su bulvių koše. Ir dar – jei laukiate svečių, tai pasigaminkite tos košės daugiau. Su padažiuku ir troškinuku košė nueina visada ir visada sueina visa.
Neradau recepto internete (paimtas iš Beatos knygos I), tai aprašysiu čia:
Reikės:
- 500g kiaulienos (aš visada renkuosi sprandinę)
- 1 didelis svogūnas
- 2 obuoliai
- 1 (vyriško) kumščio dydžio saliero šaknis
- Druska, pipirai, miltų mėsai apvolioti
- Šv. čiobrelio šakelės
- 2 šaukštų drūdėtųjų garstyčių ()
- 400ml putojančio saldaus vyno (man sueina visas butelis Lambruska arba Bosca Annivesary)
Eiga jau fotkėse
Skanaus!
Svogūnai pusmėnuliais, obuoliai riekelėmis, salieras susmulkintas, mėsa gabaliukais, padruskinta, papipirinta ir išvoliota miltuose |
Ir kelios šakelės čiobrelio |
Pakeptą (kol apkeps) mėsą suverčiam į troškintuvą |
Tada svieste pakepam svogūnus kol suminkštės ir įdedam čiobrelio šakeles bei abu šaukštus garstyčių |
O tada jau į keptuvę keliauja salieras ir obuoliai, ir "šampanas" ir viską gerai iškunkuliuojam |
Iškunkuliavom ir į troškintuvą ant mėsytės, visą puodą šaunam į 180C orkaitę kokioms 90min |
Skanaus! |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą