2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Kiaulienos suktinukai







Pagaliau, pagaliau man pavyko įamžinti kiaulienos suktinukus. Kiek jau kartų gaminau, o vis niekaip nesigaudavo pasidaryti foto sesijos. Tiesą pasakius ir šį sykį foto sesija gavosi tokia neryški, nefokusuota, neapšviesta, vienu žodžiu labai nekokia, tačiau dar kartą kentėti aš jau nebegaliu.

O kiaulienos suktinukai puikiausiai tinka kai reikia „pamaitinti minią“. Ir terminas ir pats receptas paimtas iš Beatos pirmosios knygos ir kaip niekad puikiai atitinka skyrių. Tai ištiesų paprastai pagaminami ir puikiai atrodantys suktinukai. Labai patogu, kad gali apskaičiuoti kiek gi tokių suktinukų reikia prisigaminti, kad pavaišintum svečius. Aš visados taikau, kad paskirtai susirinkimo valandai karštas patiekalas jau baigtų gamintis. Visi sugužda, sveikinasi, giria puikų kvapą, sako jaučiasi net nuo pirmo aukšto laiptinėje. Svečiai pažindinasi jei reikia ar sveiki jubiliatą jei reikia ar šiaip pasipudruoja nosytę ir jau reikia sėstis prie stalo. O suktinukai ohoho, išimi žnyplėmis iš orkaitės, pjauni per pusę, kad pademonstruotum vidaus grožį, pridedi bulvių, dar apipili padažu ir tieki. O ir sotumo per akis: visas karbonado gabalas, dar „įdarytas“ keliais šiaudeliais paprikos ir vytintos dešros.

Suktinukams reikia:
  • Kiaulienos nugarinės (iš 2kg man gavosi ~20 suktinukų)
  • Raudonos paprikos (1 didelės bus per akis)
  • Ispaniškos chorizo dešros (aš mėgstu, kad jos būtų nemažai, tai sunaudojau 2 lazdas ir dar pasirodė mažokai)
Tepalui reikia:
  • Alyvuogių aliejaus
  • Česnako (2-3 skiltelės)
  • Maltos kalendros (0,5 arbatinio šaukštelio)
  • Maldos saldžiosios paprikos (0,5 arbatinio šaukštelio)
  • Druskos ir pipirų
  • Beata siūlo dar įdėti kmynų, tačiau mūsų namuose šis prieskonis nėra mėgiamas
Procedūra:
  • Mėsa susipjaustom karbonadais ir išmušam
  • Tepalą susimakaluojam ir juo ištepam abi išmušto karbonado puses
  • Tada išsidėliojam paprikos šiaudelius ir dešros gabalėlius ir susuki suktinį (aš dar persmeigiu pagaliuku, kad laikytūsi).
  • O ten iš vis lengva 45min 190oC ir viskas paruošta (aš dar tarpuose pridėlioju bulvių, tai jos iškepa ir prisisunkia suktinukų kvapo ir skonio, labai gerai).

Skanaus visiems ir IKI!
Chorizo dešrytė
Išmušti kiaulienos karbonadai
Viskas paruošta suktinukams (receptų knygos laikiklis super naudingas, ačiū Kalėdų seneliui)
Keliaujam į orkaitę
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą