2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Krevetės sviesto padaže


Skanu! Fantastiška! Cholesterolis! Plebėjiška! Greitai paruošiama! Teplu! Dieviškai skanu! „Griešna“!

Visi šie epitetai kuo puikiausiai tinka. Tai patiekalas kuriuo mūsų šeima stengiasi mėgautis kaip įmanoma rečiau, tačiau kiekvieną kartą nekantriai jo laukia. Nuo to momento kai į per kokias akcijas į šaldytuvą papuola šaldytų krevečių maišiukas vaikai pradeda zuiti aplink šaldytuvą su vieninteliu klausimu – „kada gi tu gaminsi krevetes“. Dar daugiau, tai patiekalas privertęs mano mamą kepinti česnaką (o tai jau neįsivaizduojamai daug žmogui, kuris sėsdamas prie stalo pradžioje pasidomi kur yra česnako – kurio patiekalo nevalgyti).

Recepto šaknys: tai dar vienas iš mano recptų, kuris neužrašytas kieno nors knygoje,o natūraliai, perduotas iš lūpų į lūpas. Pavaišino ir papasakojo jį man draugė Julija ir maloniai sutiko, kad kada nors aš jį aprašyčiau savam bloge – ačiū tau Julija, receptas iš ties puikus ir vertas viešinimo.

Receptas:
  • Maišiukas krevečių (didžiosios, nuluptos su uodegėlėmis) - 400g.
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 150g sviesto
  • 100ml baltojo vyno
  • Ryšulėlis petražolių
  • Druskos
  • Citrinos įspausti
Eiga:
  • Atšildyti krevetas ir nuplauti
  • Susmulkinti česnaką
  • Užkaisti keptuvę, ištirpdyti gabalėlį sviesto ir pakepinti česnaką
  • Kai česnakas skaniai pagels, ištirpdyti likusį sviestą
  • Įpilti vyno
  • Pridėti druskos ir įspausti citrinos (tik nepersistenkite, vieno spuselėjimo per akis)
  • Kai vynas išgarina alkoholį, sukrėsti krevetes ir pašildyti. Tik neperkaitinkite, nes tada krevetės taps guminės.

  • Viską supilti antį bliūdą, apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir nešti ant stalo
Serviravimas:
Jokių navarotų! Bliūdas su krevetėmis, keli bliūdeliai uodegėlėms sumesti ir kepaliukas puikios itališkos baltos duonos

Valgymas:
Ypač nestetiškas, laužiat (pabrėžiu, laužiat, o ne pjaustot) duoną, merkiat į sviestą ir krevetes, su duona „pasigaunate“ krevetę, viska veėrčia į burną. Naturalu, kad per barzdą varva, stalas apsitaško. Jei prie patiekalo patenka jau keli žinovai, tai prie viso to reikia dar ir kovoti  už savo krevečių dalį, nes greitai galite suprasti, kad nebėra ko žvejoti, liko tik dažyti. :).

Nepamirškite balto vyno :)

Skanaus, o žemiau visa tai įliustruota nuotraukose
Krevetės ruošiamos atšildymui

Pasismulkinam česnaką

reikia tik petražolių lapų

Ir petražolės keliauja smulkintis

Česnakiukas pasikepa

Į ištirpusį sviestą įpilam vyno (ir išalkusi nusytė: "kada gi bus krevetės?")

Va kur krevetės, jau atšilusios

Krevetės pašils ir prašom prie stalo

2 komentarai:

  1. Rimtai "užsikrėtėte" šiuo receptuku :)
    Tai vienas iš patiekalų, kurio rezultatas atrodo prašmatniai ir nekasdieniškai, o pats gaminimo procesas nereikalauja beveik jokių pastangų.
    Ir dar vienas pastebėjimas - šis patiekalas puikus užkandis - ne pagrindinis patiekalas, todėl nepatariu vienu kartu suvartoti didelius jo kiekius, nes per daug baltymu gali sukelti alerginę reakciją net ir tiems, kurie alergijos gyvenime neturėjo (čia iš savo patirties rašau...).
    Mantai, atsiprašau, kad taip retai parašau Tau komentarų, bet šiaip visada Tavo blogą tikrai skaitau ir palaikau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rimtai.. ir toliau užkrėtinėju juo aplinkinius. Labai tau dėkui už šį receptą ir puikų vakarą, kai abu su Gražvydu sėdėjom Biržuose ir staiga ant stalo atėjo toks gėris :). Vakaras buvo ypač geras.

    Smagu,kad skaitai ir palaikai - kartais susidaro, kad rašau į niekur, o po to gauni tokius va komentarus ar kas FB "palaikina" :)

    AtsakytiPanaikinti