Štai taip mūsų šeima sutiko Vasario 16-ąją. Ir štai taip įgyuvendinau dar vieną savo kulinarinį planą - pagaminti antienos kojeles porto vyne. Visos autorinės teisės priklauso Beatai, bet kadangi internete neradau šio patiekalo, tai pasidalinsiu su jumis.
Ilgą laiką mane nuo šio patiekalo stūmė mintis, kad antiena šiais lakais nepigi ir reta mėsa ir būvau susikūręs mitą, kad antį galima pirkti tik visą, o tai stipriai užkelia patiekalo-vakarienės biudžetą, o ir patį patiekalą „ančiukų kojelės portveine“ iškreipia ir gautūsi antis portveine... Bet jei jau antis, tai gal galima iš jos pagaminti ką nors kilmingesnio? Pavyzdžiui kepta antis su.... obuoliais, raugintais kopūstais ar dar su kuom ten jos būna?
Bet nepatikėsite, čia į pagalbą atskubėjo Akropolio (Vilniaus) Maxima. Prie atvėsintų vištų skyrelio (na tas, kur ant snieko prikrauta visokios įdomios mėsos) stovi šaldytuvai ir ten kuo puikiausiai galima įsigyti ančiukų kojelių (arba krūtinėlių). Supakuotos po dvi, kaip ir priklauso patiekalui.
Šiaip patiekalas sadistinis. Ne ta prasme, kad nukankina vyrėją, atvirkščiai, visai nenukankina, pasakyčiau netgi vienas iš lengvesnių patiekalų. Bet viską pasiruošus šaunam į orkaitą kokioms 1,5-2val. Namus užpuola neįmanomo skanumo kvapas, antis sumišusi šu portu, su čiobreliais...... Mūsų visa šeimyna visas 99min (daugiau mūsų orkaitė nesutinka atsiminti) zujo aplink orkaitę ir vis klausinėjo „kada gi?“. Pasiruoškite ir jūs tokiam spaudimui.
Laukiate svečių ir norite kuom nors nustebinti? Prašom. Pagaminti paprasta, visi „priedai“ irgi troškinasi tame pačiame puode – taip, kad nereikės vargti papildomai. Svečiams tik įėjus į butą (namus, laiptinę) jau bus aišku, kad atvyko neveltui. Ir apskaičiuoti patiekalą lengvą – kiek svečių (kojelių) jums reikia? Pagal save žinau, kad man kokių 2-jų, tačiau dažniausia žmugui 1-nos per akis, o jei dar priedų daugiau įkrėsite, tai ir per daug pasirodys.
Jums reikės:
- 2 anties kojelės (~500g)
- 1 svogūnas
- 1 skiltelė česnako
- 1 saliero lapkotis
- Druska, pipirai
- 2 morkos (arba kiek tilps į puodą)
- 2 bulvės (arba kiek tilps į puodą)
- Lauro lapų, čiobrelių
- 3 šaukštai perlinių kruopų
- Porto vyno (6 kojelėms aš supyliau visą butelį – 700ml)
- Vištienos sultinio (papildyti troškintuvo turinį, kad viską apsemtų – man suėjo 1L, gaminau 6 kojeles)
O ką jūs gaminote Vasario 16-ją? Ką nors įdomaus?
Skanaus ir Iki!
Kiek įmanoma labiau be gailesčio nurėžkite riebalus ir pakepinkite - dar labiau ištekės riebalai |
Morkas ir bulves susipjaustyti stambiai |
Prašom prie stalo :) |
Ar gali būti dar didesnė padėka virėjui? |
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą