2010 m. gruodžio 14 d., antradienis

Vieštienos troškinys arba foto sesija

Vieno iš susiėjimų su draugais metu, Gediminas priėjo ir pasakė, kad „reikėtų kada nufotkinti tavo gaminimo sesiją, būtų labai įdomu“. Nuo savęs pridėsiu, kad įdomumas abipusis, nes jau N (kai sąlyga N>K) metų Gediminas rimtai žiūri į foto hobį: įranga, eksperimentai, kursai ir t.t. Tai, va – „reiktų kada nufotografuoti kaip tu gamini“. Užskaitau. Tai labai elegantiškas būdas pasakyti: „Seni, o tu manęs nepamiršai pakviesti į savo kulinarinius paklydimus“. Ir kas belieka, tik išraudus iš gėdos veblenti „žinoma, kažkaip užmiršau, bet tu priminei ir iškarto kviečiu“.

Tai šis blogpostas išsiskirs savo nuotraukų grožiu ir kokybe. Nuoširdžiai ačiū Gediminui už tai. Dar šis blogpostas vėluoja kažkur mėnesiuką – juk nei vienas save gerbiantis fotomenininkas nepuls jums duoti nuotraukų iškarto. Pradžioje jas reikia peržiūrėti, atrinkti. O koks save gerbiantis fotomenininkas puls peržiūrinėti nuotraukas iškarto po vakarienės? Taip. Joks. Reiki tam reikalui subręsti, sunokti, susikaupti. Patirti tam tikrą nuotaikos būseną, kad galėtum tinkamai įvertinti tai ką pats pripyškinai ir išrinkti tik akimirkas vertas dėmesio.

Kada jums prasideda maisto ruošimas? Man jis prasideda nuo galvojimo ką gi aš tokio gaminsiu šį savaitgalį. Planuoji, skaitinėji receptus, išsirenki, tada pradedi ieškoti ir susipirkti produktus. Taip gaminimo malonumas man išsitęsia praktiškai iki savaitės, todėl fiziškas pjaustym, ruošimas ir troškinimas tik paskutinieji akordai, o ne visas išbaigtas procesas. Taip buvo ir šį sykį – savaitgaliui atvyksta Gediminas, Fausta ir Vėjas į svečius, o ką tokio patiekus, kad būtų netradiciška, įdomu, tačiau valgoma mėnesio kūdikio tėvams? Ir rezultatas pasisiūlė pats savaime – kalakuto šlaunelių troškinys su tešlos apklotu.

Tai toks labai angliškas Oliveriškas troškinys, kaip pagrindinė masė gaunasi trišta ir dar pagardinta tešlos paklotu. Dar prieš tai aš bandžiau šios serijos troškinį iš jautienos su Guiness alumi ir patiektas buvo su tešlos kukuliais (tokiais beveik čekiškais kniedlikais), nu labai neblogai.
Skanaus ir mėgaukitės fotkėmis

Iki!























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą