Sveika atvykusi ar sveikas atvykęs!
Pradėkim nuo to:
- - Apie ką šis blogas?
Apie gaminimą. Beveik apie gaminimą, dar gal bus truputis politikos, vartojimo (antivartojimo), aktualijų apžvalga, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad beveik viskas bus apie gaminimą...
- - „Gamink ir TU?“. O ką? Jei jau aš gaminu, kodėl gi negali gaminti ir tu? Susitarkime iš anksto. Aš gaminu, nes man tai pradeda patikti, rašau, nes noriu pasigirti J.
Tai va, visą sąmoningą savo gyvenimą gyvenau pas mamą arba su žmona, ir mano kulinarinis pažinimas buvo itin skurdus. Kiekvieną kartą sustojęs prie vyryklės susimąstydavau: čia kurį verdant: kiaušinius ar dešreles („sosiskės“), reikia dėti į verdantį vandenį, o kurį dar į šaltą. Taip ir gyvenau, o po to supratau, kad labai noriu plovo, kurį man visada gamindavo močiutė ir prasidėjo. Pradžioje dirbau techniniu darbuotoju: pjausčiau svogūnus, skutau ir tarkavau morkas. Pasiekiau tokį lygį, kai „pagaminau“ plovą tiek, kad žmonai liko tik ateiti ir įberti prieskonius.
Taigis vieną dieną pasiėmiau internetą (taip taip, tą patį Googlą) ir pradėjau naršyti. Pirmas pasiekimas – tai nuėjau ir prieskonių boutique nuspirkau mišinį plovui. Taip gimė pirmas patiekalas nuo iki pilnai pagamintas mano rankomis. Toliau jau ėjosi lengviau - įsigyji kokią receptų knygą, atsiverti „Oooo, šitą noriu pagaminti“ ir pradedi gaminti... Dabar toks sąrašas jau susikaupęs nemenkas, ką noriu įveikti: noriu iškepti vištą (greičiausiai šį šeštadienį ir kepsiu), noriu išbandyti anties su perlilnėm kruopom ir porto vynu recenpą, noriu iškepti žuvį druskoje, noriu iškepti kepsnį (gal pradėsiu nuo kiaulienos)
O dar labai noriu, kad jūs skaitytumėte, pasisemtumėte minčių, kritikuotumėte, komentuotumėte, bet svarbiausia – PRADĖTUMĖTE GAMINTI!!! Susitiksime po sekančios gaminimo sesijos.
IKI
Sveikinu, pradejus ne tik gaminti, bet ir apie
AtsakytiPanaikintitai rasyti!
Jau isidejau si bloga i Favorites :)
Lauksiu irasu ir, aisku, ko nors is to nuostabaus saraso degustaciju ;)