Tik nereikia gąsdintis – tikrai nerašysiu kas dieną blogo. Mano planas beveik kiekvieną savaitgalį ką nors kito bandyti gaminti ir įspūdžiais dalintis su jumis. Su kai kuriais ragauti ir įspūdžiais dalintis čia J. Va, pavyzdžiui Julija jau viešai užsirašė – ir puiku, planuosim, organizuosim, degustuosim, bendrausim, aptarinėsim (būtinai visa tai su vyno taure, būtinai!)
O dabar grįžtant prie tokios sudėtingos temos. Rūpi man ji, ir nežinau kaip vertinti, todėl pasidalinsiu mintimis, gal pats prieisiu prie kokios išvados, o gal jūs padėsite.
Taigis, užeinu į prekybcentrį (bet kurį iš jų) ir ten visos „žviežios“ daržovės bei vaisiai tokie jau plastikiniai, kad ojojoj. Taip, yra retos išimtys: pavyzdžiui moliūgai labai neblogi, bet tik nuo Rugsėjo vidurio iki Spalio galo. Tada peršasi logiška išvada žygiuoti į ūkininkų turgų ir pirkti „ekologišką“, vietinio ūkininko užaugintą daržovę ar vaisių, juk ir nauda – paremi veitinį gamintoją, o ne „lupikus“ prekybininkus, kuriuos net prezidentė bando sureguliuoti (čia atskira tema, bet jau nejuokinkite manęs, prezidentė reguliuoja pieno kainas... tai jau nebeliko kitokių būtų keltis reitingams?). Bet aš asmeniškai susiduriu su keliais dideliais „BET““:
- - O tikrai šis ūkininkas ūkininkavo sąžiningai ir šios ūkio gėrybės ekologiškos?
- - O tikrai jos lietuviškos?
Ir dar vienas labai svarbus momentas – MOKESČIAI!!! O tikrai šis ūkininkas sąžiningai susimoka mokesčius? Nes mano artimūsų rate yra pensininkų (mano seneliai), kuriešiuo metu gauna sumažintas pensijas; yra darželinukas, yra mokinė, visi mes laikas nuo laiko apsilankome gydymo įstaigose (bent jau profilaktiškai). Tai ką? Kiekvieną kartą pirkdamas ekologiškas prekes iš ūkininko vagiu iš savo artimųjų?
OK ok, nebeužknisiu jūsų su tom politikimo, ekonomijom. Susitarkim taip: sekantis patiekalas kepta vištiena, šį savaitgalį. O blogpostas ir fotkės ne vėliau pirmadienio? Sutarėm? Na ir puiku.
IKI
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą